Ons Verhaal

Wij zijn Malcolm (47) en Ben-Anne (57). We kennen elkaar van het schoolplein van onze kinderen en ook doen we beiden aan een sport waarbij we gewichtheffen, conditie training en gymnastiek combineren. Gedurende de tijd worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een steeds hogere intensiteit uitgevoerd. Deze sport hebben wij vertaald en aangepast naar ZilverFitness. Malcolm heeft een verleden als marketeer bij Unilever, Gillette en P&G. Sinds 2009 is hij ondernemer en heeft hij verscheidene bedrijven opgericht. Ben-Anne heeft jarenlange ervaring als ZZP'er in marktonderzoek bij grote bedrijven (Achmea, UPC, Essent, TNS NIPO). Beiden willen wij een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij middels ZilverFitness. Daar zit onze gezamenlijke passie.


Het viel ons op dat er weinig 55-plussers meededen aan onze sport, terwijl er zeer goede functionele oefeningen in verwerkt zijn. Het wordt met name gedaan door 'jongeren' en kan nogal intimiderend overkomen. Vanuit die gedachte hebben wij een aangepast lesprogramma ontwikkeld voor de 55-plusser. Er is persoonlijke begeleiding van een goed opgeleide coach, de deelnemers trainen in kleine groepen en we draaien rustigere muziek. Ook is er aandacht voor individuele uitdagingen. De coach zorgt dat hij of zij in de les aangepaste oefeningen paraat heeft. Hierdoor kan iedereen op zijn of haar eigen niveau instappen, waardoor conditie, kracht en lenigheid verbeteren. Na de les is er meestal wel tijd voor een kopje koffie en kan er gezellig nagepraat worden.


Het succes zit 'm vooral in de bot- en spierversterkende oefeningen, de leuke groepen, en het kunnen trainen onder begeleiding op je eigen niveau. Mensen worden echt sterker en weerbaarder, ongeacht de leeftijd. Ook simpele dingen gaan weer beter. Denk dan aan het boven je hoofd knippen met een tuinschaar of een zak potgrond op kunnen tillen in je tuin. We krijgen van onze leden zeer positieve feedback en men merkt dat er stappen worden gezet!


Bel 030-752 35 48 voor meer informatie of boek een gratis proefles

klik hier