Sterkere botten en spieren

De Gezondheidsraad is een adviesorgaan van de overheid. Een van haar adviezen is weergegeven in de Beweegrichtlijnen:

  1. Minstens 150 minuten per week matig intensieve inspanning, zoals intensief wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen.

  2. Nieuw: Doe minstens tweemaal per week aan spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.

Let op: Matig intensief is meer dan alleen een stukje wandelen of fietsen, zie de afbeelding. Voor een grotere versie klik hier.


De ZilverFitness training sluit naadloos aan bij het bovenstaande advies. Met een aangepast programma zorgen we ervoor dat uw hartslag wordt verhoogd. Met het trainen van functionele bewegingen worden uw spieren sterker en neemt uw botdichtheid toe. Balansoefeningen maken automatisch onderdeel uit van de training. Van belang om te weten is dat naarmate de leeftijd vordert, de spierkracht en botdichtheid afnemen. Specifieke training zoals bij ZilverFitness helpen u om sterker en fitter te worden en daarmee langer zelfstandig te blijven.  

Neurowetenschapper Erik Scherder is enorm voorstander van bewegen in combinatie met krachtoefeningen. Volgens hem is het zelfs de oplossing tegen het coronavirus. Lees hier meer.

Via deze link kunt u meer lezen over het nut van bot- en spier versterkende activiteiten. 


Gratis Proefles?

klik hier